Monday, February 14, 2011

:: ♪♫•*¨*•.¸¸ My Beloved Mother ¸¸.•*¨*•♫♪ ::


bak kate Aina dari Shalini : cubelah beli bende yg menatang kan faedah
x bile dengar dr Dr Sherry ckp: x pe klw awk nak bace comic sbb awk kan budak media" .
Lg la aku suke... hehe...
bg aku comic pon ade banyak pelajaran dan pengajaran sebagai seorang budak media dan sebagai seorang anak bagus klw bace buku komik nie : "My Beloved Mother"


ade dlm movie... tp aku ttp nak bace comic die
aku x pena nagis klw bace komik
secare jujurnyer bile bace komik nie membuatkan air mate sy x tertahan huk huk huk... :'(


synopsis
Mengisahkan Sinbell yang dibesarkan oleh “ibu robot”. Ibu robot tu diberi oleh doc, tp Sinbell yakin ibu kandungnya masih hidup lagi. Dia meninggalkan rumah dan memulakan perjalanan mencari ibunya. “Ibu robot” yang menyayangi Sinbell mengiringinya dan sanggup berkorban apa saja untuk melindungi anaknya itu agar dapat dia membesar dengan bahagia.

ibu robot tue sedey yg teramat sgttttttttt tp dy relakan je sbb Sinbell nak ibu manusia mcm kanak2 lain dan die jumpe pelanduk due serupe mcm ibu die
tp almost everyday ibu robot tue hantar burger kt Sinbell..
smpai la Sinbei dh besa n die x terima dh burger tue,
sampailah satu mase yg sinbei dihalau dr rumah wanita tu dan dapat tahu yg wanita tu dah
dibayar oleh ibu robot utk penuhi keinginan Sinbell!!
So dy bertekad nk balek ke rumah ibu robot
namun kerjaan dh amek keputusan utk bom kn sume robot kt ctu!!!
Sinbei pn minx pertolongan sowg doc nie yg slalu jga ibu robot dy utk selamatkn ibu robotnya tue.
Di saat doc tue cuba selamatkan mereka dr dikesan kerjaan,dy tercedera dan nazak..
KETIKA ITULAH KEBENARAN TERBONGKAR........
Rupa2 nya suatu masa dulu Sinbell idup bahagia dgn ibu ayahnya sehinggalah Sinbell tersesat msuk ke kawasan letupan yg hmpir meragut nyawanya!!!

Tp dy selamat kerana ibu nya dtg menyelamatkannya..sejak itu Sinbei ilang ingatan..
ibunya tipis utk hidup...ketika itulah ayahnya telah menukarkan ibunya, atas permintaan ibunya sendiri utk bergabung dgn komponen menjadi robot...DEMI menjaga Sinbei
dan Docter tu lah ayah sinbei
Sinbell berlari smbil menangis....dy menyesal..ya!..mana mgkin robot pnya persaan
Melainkan dy adalah manusia...
Kerana ibu robot itulah ibu kandung Sinbei sebenarnya!!!

Ibu robot tue berdiri di hadapannya...
Dgn senyuman terakhir...ibu itu pn berkata...........
‘Sinbei...anak kesayangan ibu...dh besar ya..’
BOOOOOOMMMMMMMMM!!!

ttp ibunya sempat menyelamatkan nyawanya buat kali kedua
dulu ibunya pernah menyelamatkan nyawanya mase die masih kecil sbb tu ibunyer jadi ibu robot...
tapi kali nie ibu itu tidak lg selamat....
....

ibunya yg dicari slama nie sbnrnya ada d dpn mata..cma dia yg BUTA utk melihat

ibu dia sanggup ditukarkan jadi robot semata-mata nak tengok anak sendiri membesar depan mata

" Akhirnya aku faham. Apabila seorang wanita menjadi ibu dia tak boleh terbang lagi..kerana sayapnya diberikan kepada anaknya. "

No comments:

ShareThis ^_^