Monday, November 9, 2009

BERITA BAIK KEPADA SESIAPA YANG MASIH BELUM MENDAPAT PEKERJAAN YANG TETAP ATAU YANG MASIH BELUM BEKERJA.

JAWATAN KOSONG/ KERJA KOSONG
Di perlukan Segera
KELAYAKAN:

1. SPM / SPTM / SPMV / STAM2.
DIPLOMA DALAM APA-APA BIDANG (LEBIH BERPELUANG)

KELEBIHAN :

1. Kerja di bawah kerajaan: EPF,SOCSO,KWSP
2. Gaji Pokok : RM1800
3. Insentif: Rm300
4. Attendant: Rm300 (Jika Tiada MC)
5. Elaun Bulanan (Cola) : RM300
6. Elaun Penginapan: RM300
7. Uniform: RM450
8. Dobi:RM200
9. Percuma Kursus Mempertahankan Diri.
10.Hari Bekerja 6 hari Sahaja ~Isnin-Sabtu (Ahad Cuti)
11. Kenaikan Pangkat Secara Pelantikan Dari Ketua Unit Jawatan Dan Mengambil Ujian Khas.



Sekiranya berminat sila hadir pada sesi temuduga dan dikehendaki membawa kad pengenalan diri serta gambar berukuran passport pada
10.12.2009 di Jabatan Pertahanan Awam. Atau Di Sunway Pyramid Subang Jaya.
Masa: 8.30 pg - 6.00 Ptg
Bagi yang berkelayakan uniform akan diberikan 3 pasang setiap seorang dan kelengkapan lain (lengkap) serta perlu melaporkan diri 60 hari dari surat tawaran jawatan.

JAWATAN-JAWATAN YANG DITAWARKAN :

LAMPIRAN SILA KE BAWAH.


Jawatan:
1. Power Rangers
2. Kamen Riders
3. Ultraman
4. Sailormoon (Wanita Sahaja)
5.SURIA PERKASA HITAM (Cawangan Jepun)
6.Mask Riders
7.Batman
8.Genko Riders

SENTIASA SIAP SEDIA BERKHIDMAT UNTUK NEGARA KITA



Ha Ha Ha Ha .....:P

Sunday, November 8, 2009

Esok Cisco...Fikiran Aku perlu Ditenang kan


hidup ni nak happy je

ahaha
Aku kene tenangkan fikiran aku yg makin kusut
kejap lagi aku nak study
kejap lepas mandi
kejap lepas post blog
tengok Fb dulu...
kejap taw

nak release tension dulu
Ahaha
kejaplah... kejap je..

nak tengok wayang lah
semalam baru tengok
Panas.. panas...
ahaha
terok la aku nie

Datang U untuk Ape??

Untuk bersuke rie...
tenag kanlah fikiran anda..
jangan jadik macam aku PuTeH..
ahaha

Thursday, November 5, 2009

Esok Final malam nie tengok wayang & jalan2



Ini ade la perkare gile yg aku x pena2 buat
esok finel tuu subject SE(software engineering) 4/11/2009
mule2 citer die bergini....
adelah sebuah kisah yang bengkel aku x siap2 macam jambatan x siap
aku pegi mintak tolong kat Omar(bdak class aku yang paling pandai cording2)
die pon ajaw le sampai aku faham... tp x siap jugak sbb si Omar tu pon sibuk nak buat bengkel die yg baru die buat 0%, x pe dak yg pandai2 nie 1 ari leh siap...
tapi bkn aku...dari malam sampai ke petang aku buat bengkel sbb lepas xzem SE kene prznt
pukul 3.48 bengkel da siap,
SE aku x bace lg.... huhu...
aku ape lagi mule la carik2 nota
last2 aku rembat note ringkas si Aina...
aku bace note die je.. aku x bace pon slide yg lect kasik tu..
macam org gile aku bace....
tibe2 terdengar satu suare...
ish tensyen la jom bace kat MCD jom
aku:orait.. jom...
konon la nak blaja, tp hampeh...
pegi mcd makan...
lepas je makan bace la note sikit2 lepas tu...
ade satu suare yang ajak gi tengok wayang...
ting tong... aku pon ikot je.. macam anak itik ikut ibunyer...tengok citer meatball 2


haha... best cite nie..
esok xem
lepas tengok wayang
1 malam aku bace nota2 ringkas yg aku rembat
SE tu.. bkn CCT
mase cct tegok wayang gak
citer jennifer body
CCT aku bulat2 je ape yg patot setengah jam lepas tu terus aku kluar
tapi nie SE
kencang gile r
boleh aku kluar bersuke rie..
bile xem... aku pon ape lg... jawap ape yg patot
ape yg aku tahu
banyak gile aku x tahu.. soklan maut gile r
susaaaaa
aku pon x taw aku jwp ape
x sampai sejam aku da siap...
aku tunggu org kluar
cukup 6 orng kluar
aku pon keluar
Aina: cepat nyer ko kluar...
aku: abis aku nak jawap ape.. x taw nak jawap ape dah nie, ilham x turun
sedeh giler r
aku x bace habis..
tp dah lepas dah ape nak ckp...
tawakal saje..huhu
2 hari aku x tido sbb SE dan przn bengkel
przn sbb kene buat report
mate dah merah giler "macam hantu kat taman buaye"
lepas przn je teros tido
Zzzzzz
tingal lg 3 paper je...
huhuhu
lepas tu ade suksis ade 3p
waaa
nak balik ruma...
da lame x balik nie...




Sunday, November 1, 2009

Esok Final exam

Sempat aku post blog ari nie
esok final xzem nie CCT
x pe ABC je bulat2 kan aje ape yg patot...
haha knp sem nie x serupe mcm sem2 dulu klw dulu waktu2 cam nie da abis bace dah....
ish2 susa betol nak gune otak kiri asyik otak kanan yang selalu daydreaming je aduhai pelik betol...
slalu berangan nak kawin dgn anak raje
tapi anak raje x nak pon kat aku... huhuhu
ari nie study2 je ngantok.... cam nie

asik nak tido .... nak tambahkan berat bdn...yg semakin meningkat
aku x pandai pon
klw balik ruma kakak aku slalu ckp
cube r lawan kakak nie
aku da try da study betol2
tp nak buat cam mane
x boleh la
setiap kali aku bukak note...
seminit lepastu conform aku berangan gune otak kanan aku untuk
kawin dengan anak raje
semalam ingat nak bangon study tgh2 malam
bagon2 je pukul 3 am dah betol dah
teros on laptop teringat kat lembu-lembu aku kat facebook
da makan ke belom
kambing aku, kude, ayam, itik
itu yang aku utame kan.,..
bkk je tegok cafe aku plak da dipenuhi lalat2 busuk
penat aku cuci
mafia lak dah banyak org2 aku mati
ish2
macam mane aku bleh terjebak dgn game nie
tidakkkkkk!!!.......aku bgn nak study...
bkn nak main game...tu sume melupe kan aku
aku x de semangat nak blaja nie
aku asyik ingat lembu-lembu aku je..
da x ingat yg lain pon...
macam mane nie somebody help me plz......
aku nie blaja main2 je
mak aku jumpe aku pg tadi... die bagi biskot, beras, makanan2, mi la, siap bagi duit lagi
(malu betol aku ak amik duit tu, slame nie aku x pena mintak duit mak aku
slalu aku gune duit sendirik je..sbb ade elaut suksis...
tp sem nie... lansong x dpt.. dapat awal sem je)

mak aku ckp... blaja la..elok2 2minggu je lagi...
aku nak nagis je bile denga mak aku ckp cam tu...
"MaK maaf kan sy mak, sy selalu x denga ckp mak
sy blaja main2, enjoi je
mak ckp jgn kluar, sy selalu keluar jalan2..
tiap2 ari sy kluar...hu h u hu hu
dose besa sy x denga ckp mak"

klw la mak bukak blog epa.. maafkan lah epa...
mak epa sayang mak...
family is first
Kat along pon, along idola epa
epa sayang emak, sayang ayah, sayang along, sayang abang, sayang akim, sayang ayu
sy sayang semue kawan2 sy...

sy mintak maaf..
maaf kan la saye finel dah tibe, x boleh nak bace buku nie banyak dose agaknyer...
huhuhuhu





ShareThis ^_^