Saturday, August 15, 2009

kelas yg pelik..(~.*)+

Photobucket

Ini lah class yg paling pelik
kat UTeM nie...
hahaha...
blaja otak.....
Kadang2 rase macam amik koz medik la plk
blaja main kapal terbang...
blaja megumpat... bla..bla..bla..
blaja ckp2...
blaja bende2 pelik...
pelik je....
tlg lah...
sy dtg Universiti nak blaja bkn nak main2....
waaaaaa.....sy x suke...
blaja bende2 pelik...




Nie die pecahan otak perempuan & lelaki.....
lecturer sy ajaw cam nie la....
perempuan suke megumpat buat gossip sane sini...
lelaki plk????
ala.... sy x nak blaja bende nie....
waaaaa......
x nak masok class lg...


blaja buat kapal terbang.....dlm kelas....
nnty mase test...
paper tu sy buat kapal terbang....
hehe...






Saturday, August 8, 2009

CiNTe Itu BoSan??...



CinTE Itu BoSan???
HurMm.......

Iye ke??

knp???

Jika engkau bertemu dengan seseorang, maka yakinilah bahawa dia lebih baik darimu.
Ucapkan dalam hatimu :
"Mungkin kedudukannya di sisi Allah jauh lebih baik dan lebih tinggi dariku".

Jika bertemu anak kecil, maka ucapkanlah (dalam hatimu) :
"Anak ini belum bermaksiat kepada Allah, sedangkan diriku telah banyak bermaksiat kepadaNya. Tentu anak ini jauh lebih baik dariku"..

Jika bertemu orang tua, maka ucapkanlah (dalam hatimu):
"Dia telah beribadah kepada Allah jauh lebih lama dariku, tentu dia lebih baik dariku."

Jika bertemu dengan seorang yang berilmu, maka ucapkanlah (dalam hatimu):
"Orang ini memperoleh kurnia yang tidak akan kuperolehi, mencapai kedudukan yang tidak akan pernah kucapai, mengetahui apa yang tidak kuketahui dan dia mengamalkan ilmunya, tentu dia lebih baik dariku."

Jika bertemu dengan seorang yang bodoh, maka katakanlah (dalam hatimu) :
"Orang ini bermaksiat kepada Allah kerana dia bodoh (tidak tahu),
sedangkan aku bermaksiat kepadaNya padahal aku mengetahui akibatnya.
Dan aku tidak tahu bagaimana akhir umurku dan umurnya kelak. Dia tentu lebih baik dariku."

Jika bertemu dengan orang kafir, maka katakanlah (dalam hatimu) :
"Aku tidak tahu bagaimana keadaannya kelak, mungkin di akhir usianya dia memeluk Islam dan beramal soleh. Dan mungkin boleh jadi di akhir usia diriku kufur dan berbuat buruk.
“Tegakkan Islam dalam diri kamu.. nescaya Islam akan tertegak diatas bumi kamu” (Imam Al-Syahid Hassan Al- Banna)

"Sharing is Caring"
"Sharing is loving"
"Sharing is Giving"
"Sharing is ??.."
haha mengarut je aku nie....

PuTeH (*.~)+





Friday, August 7, 2009

MBMB system


mase practical aku practical kat MBMB
huish.... pening Oooo
pening buat sistem...
Alhamdulillah habis gak....
hoye...hoye
hepi gile.....
duduk kat MBMB keje aku makan minum....makan minum sbb slalu nyer ade jer jamuan la, ape2 la haha.... hati ku senang je tiap ari..... x luak duit ku... haha...

nie supervisor aku Cik Mohd Affandy.... aku panggil dier abg fandy baek giler wa ckp same lu.... sbb die slalu blanje makan kat tempat best2 taw..... pastu paling best skali die bagi markah tinggi2 kat aku best la.... hehe


cun x... nie sistem yg aku buat separoh je... sbb da ade private company yg buat lain huhu.... aku x buat la lagi.... aku but bende lain yg lebe susa.... wawawa... x siap lg ni... hehe aku lari je... sbb time practical da abis...Yeh Yeh --- suke suke...^_^
mane cukup mase 1 minggu lebe nak buat sistem yang baru....
hahaha....design pon kelang kabut.... main bantai je... sistem baru yg kat bawah nie!..

sistem...(^.*)+


x ble tunjuk byk2
private nie
penat buat...huhu
system....Pening!!!

Backdrop/ Banner


nie RKSK..... rumah ku syurgaku... rumah die sewe RM 50 ringgit sebulan....
ade 2 bilik, 1 dapo,1 bilik air.... ok la....., ade library lg...
mase tu aku, ngan member aku anta dan pasang PC kat library...MBMB bagi...3 pc...pc lame la.. mase tengah tunggu streamyx pasang tenet duduk r kat depan...
pastu ade org dtg marah kite org....
"pc lame je!!!... ape la... bg pc lame...!!"
pastu aku dengan geram nyer ckp
"same je pc lame ngan pc baru...bile format same je, jd baru jugak.....tp klw pc baru, klw x reti gune..."
Oopss.. aku terus diam
hahaha
selambe je kate2 2 terkeluar dr mulut ku.....
ok la...aku nie x de sape nak bagi pc pon... rumah sewe ku pon 89 ringgit sebulan,
x tambah bil air api...
Oooh pengsan... mane nak cari duit!!!..

streamer

ade byk lagi.... tah mane aku letak...
hahah

ShareThis ^_^